Restaurangmicro

Restaurangmicro med olika program, storlekar och effekter för det professionella köket

En professionell och effektiv restaurangmicro anpassad efter verksamhetens behov, behövs i varje restaurang.

 

Ny restaurangmicro kan förbättra resultatet väsentligt

Vilken funktion ska din restaurangmicro ha? Tänk igenom vilka moment en restaurangmicro kan användas till utöver vad du är van vid, innan du köper en ny. Vad kan förbättras, jämfört med dagsläget, med hjälp av olika funktioner på en restaurangmicro? Vilka program kan du ha nytta av på en mer avancerad restaurangmicro? På hur lång tid tjänar du in en dyrare restaurangmicro med flera effekter? Exempelvis kan ett café och en mindre självservering utan större maskinutrustning servera en mer varierad meny med hjälp av en bra restaurangmicro. Rätt modell, och rätt bruk av alla program och inställningar, är en effektiv hjälp i köket.

 

Manuell eller programmerbar restaurangmicro

För att endast värma tallrikar med mat, kan det räcka med en enkel och billig restaurangmicro, med tydligt märkta mekaniska vred för inställning av tid och övriga val. Somliga mekaniska modeller av restaurangmicro kan ha förtryckta koktidsguider, men det går inte att spara olika tider eller förprogrammera ugnen. En mer avancerad restaurangmicro har elektronisk timer och olika program för t ex. automatisk upptining, som styrs av vikt eller temperatur. En restaurangmicro som kan programmeras så att effekten ändras under programmets gång, kan hjälpa dig att nå just de perfekta resultat du inte trodde kunde åstadkommas i en restaurangmicro.

 

Grill- och crispfunktion

För matlagning i restaurangmicro är grill- och crispfunktion bra. Grillfunktionen ger en snygg yta på ovansidan och crispfunktionen ger maten färg från undersidan. Bottenplattan i en restaurangmicro är oftast roterande för att få jämnare värme. En avstängningsfunktion för rotationen är dock bra om man vill kunna använda större kärl i sin restaurangmicro.

 

GN-storlekar

Vilka tallriksstorlekar, kantinstorlekar, uppläggningsfat etc. skall passa i din restaurangmicro? Mät! Se efter om mått för GN-kantiner finnas angivna. En elektronisk restaurangmicro kan förprogrammeras med exakt antal sekunder och minuter för olika rätter, så att tillagningen blir enkel och ”idiotsäker”. Med en sådan restaurangmicro kan även ovan kökspersonal hantera tillredning av mat.

 

Antal watt = effekten

De viktigaste faktorerna du ska tänka på när du köper ny restaurangmicro är antal watt, volym och användningsgrad. Ju högre watt, desto fortare går det. En dessert som tar 30 sekunder att laga i en restaurangmicro med 1000 watt, tar 12 till 15 sekunder i en restaurangmicro med högre antal watt. Samma sak gäller givetvis för alla rätter, respektive tillagningsmoment, som är aktuella för din restaurangmicro.

 

Mikrovagsugn.com drivs av Hot Solutions ABi Linköping med lång erfarenhet av e-handel. Handla i lugn och ro det du behöver i e-butiken. Ring oss gärna för mer information, tel 013-327 00 80, eller mejla oss: info@hot-solutions.